Sherlock Holmes: A Game of Shadows

Sherlock Holmes: A Game of Shadows

Foto: whv

Eén regisseur en twee acteurs. Drie vaten vol testosteron. Drie vrouwenzotten. Je kan veel zeggen over het trio Guy Ritchie, Jude Law en Robert Downey Jr., maar in de vervolgfilm 'Sherlock Holmes: A Game of Shadows' zie je vooral dat het drie dikke vrienden zijn die zich te pletter amuseren.

Net als in zijn eerste Sherlock-adaptatie is het meteen duidelijk dat Guy Ritchie niet van plan was om er een whodunit van te maken met als onvermijdelijke climax het relaas van de detective die het gewoon beter weet dan al de rest. Gelukkig maar, want we zitten niet te wachten op nog een herhaling van Poirot en Murder She Wrote.

Ritchie kiest voor actie, harde mannelijke actie gecombineerd met een stevige dosis humor. Met Robert Downey Jr., een kruising tussen een superheld en een komiek, zit het op dat vlak wel goed.

A game of shadows is zowel beter als slechter dan de vorige Sherlock Holmes. Beter omdat je met Jared Harris, die de rol speelt van Holmes' aartsrivaal professor James Moriarty, een heel lugubere slechterik hebt die je veel meer naar het puntje van je stoel doet neigen. Slechter omdat deel twee meer van hetzelfde is en daardoor veel minder verrassend. Al schrokken  we wel toen we Downey Jr. ineens in vrouwenkleren zagen...

De extra's op deze blu-ray zijn meer dan de moeite. Naast commentaar van Robert Downey Jr. en een making of heeft Sherlock Holmes: A Game of Shadows een eigen app. Daarin is het de bedoeling dat jij de Sherlock in je bovenhaalt en vier mysteries oplost. Leuk! (mtm)

film:

extra's:

gezien op blu-ray (combo met dvd en digital copy) / Ook verkrijgbaar op dvd / Warner

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees