Contraband

Contraband

Foto: universal

Een voormalige smokkelaar die zijn leven wil beteren, maar opnieuw op het slechte pad raakt om zijn familie te beschermen. Bijster origineel klinkt het niet, maar gelukkig wordt 'Contraband' gered door een ijzersterke cast.

Het is meteen duidelijk dat regisseur Baltasar Kormákur (Inhale) dat stoffige scenario wil opfrissen met een resem plotwendingen die de film helemaal op z'n kop gooien. Een nobele gedachte, maar hij wil te veel en verliest de controle. Op het einde doet Kormákur nog een ultieme poging om alle brokken weer te lijmen, maar het is allemaal 'too little too late', vinden we.

Gelukkig voor de regisseur levert zijn cast wél goed werk. Mark Wahlberg (The Departed, Shooter, Max Payne) is weer zijn degelijke zelve en ook Kate Beckinsale doet haar best als bezorgde huisvrouw. Al is het na haar Underworld-films een beetje vreemd om haar in de slachtofferrol te zien.

Het zijn echter Ben Foster (X-Men: The Last Stand) en Giovanni Ribisi (Flight of the Phoenix, Avatar) die de film naar een hoger niveau tillen. Vooral die laatste viert zijn duistere kantje bot als 'white trash' smokkelaar die alles wil doen om zijn geld terug te zien. Hij vloekt, schopt, slaat, bedreigt en schiet in het rond dat het een lieve lust is. Heerlijk. Zijn smoel alleen al is drie sterren waard. (mtm)

film:

extra's (stunts en audiocommentaar):

gezien op dvd / ook verkrijgbaar op blu-ray / Universal

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees