Haywire

Haywire

Foto: a-film

'Haywire' moest de vrouwelijke versie van de Bourne-films worden, maar zelfs met een topcast, een topregisseur én een topvechtster is dat maar voor een deel gelukt.

Het doel van regisseur Steven Soderbergh (Contagion, Ocean's Eleven) is duidelijk. Hij wil een realistische, maar daarom niet minder spannende actiefilm met een vrouw als protagoniste. Om die echtheid in de gevechtscènes te verzekeren, koos de regisseur zelfs voor de relatief onbekende Gina Carano als leading lady.

Een gok, want Carano mag dan ex-wereldkampioene martial arts – én beeldschoon – zijn, op het witte doek heeft ze bitter weinig ervaring. Een gok die echter niet slecht uitpakt, want Carano staat haar mannetje als er gevochten én als er geacteerd moet worden. We willen haar best terugzien.

Een gok die ook beredeneerd was, want als je Steven Soderbergh heet, heb je geen problemen om die onervarenheid op te vangen met een pak toppers voor de andere rollen. Of wat dacht u van Michael Douglas, Ewan McGregor, Michael Fassbender, Antonio Banderas en Channing Tatum? Om er maar enkelen te noemen.

Bij de uitwerking van het verhaal werden echter minder risico's genomen. Het plot, waarin de werkgever zich plots en om een onbekende reden tegen de undercoveragente Mallory Kane (Carano) keert, is bijna een exacte kopie van de eerste film over Jason Bourne. En een kopie is nooit even goed als het origineel, toch? (mtm)

film:

extra's: geen 

gezien op dvd, ook verkrijgbaar op blu-ray / A-Film

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees