Wanderlust

Wanderlust

Foto: universal

Het was op de set van 'Wanderlust' dat de tortelduifjes Jennifer Aniston en Justin Theroux elkaar leerden kennen. We mogen hopen dat er in het echte leven meer vonken overslaan dan in deze film.

Er is veel mis met Wanderlust. De personages zijn ongeloofwaardig, het verhaal voorspelbaar en de grappen – als die er al zijn – worden zo uitgemolken dat we al gauw niet meer lachten. Jammer, want de film begon goed.

Deze romantische komedie gaat over een koppel (Paul Rudd en Jennifer Aniston) dat wegens financiële problemen hun droomloft in New York moet verkopen. Door omstandigheden komen ze in een commune vol hippies en één nudist terecht. Een situatie waar ze beiden compleet anders op reageren.

Het eerste kwartier is best grappig. Een leuke parodie op betaalzender HBO en een knappe montage van een lange, saaie roadtrip doen het beste verhopen. Maar dan zakt de film als een pudding in elkaar. De bewoners van de commune zijn zo 'over the top' dat geen enkel personage ooit geloofwaardig wordt. En de grappen vervallen gewoon in obsceen taalgebruik, met een uiterst schunnige, totaal misplaatste monoloog van de anders doodbrave George (Rudd) voor de spiegel als trieste hoogtepunt.

Jennifer Aniston (Bruce Almighty, Friends) en Paul Rudd (Dinner for Schmucks, Role models) hebben al bewezen dat ze een goede komedie aankunnen. Dan kunnen we alleen maar zeggen dat Wanderlust een smet is op hun palmares, want ook zij slagen er niet in om de film naar een hoger niveau te tillen. (mtm)

film:

extra's: geen 

gezien op dvd, ook verkrijgbaar op blu-ray / Universal

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees