Dis Van Berckelaer nieuwe burgemeester

Dis Van Berckelaer nieuwe burgemeester

Foto: Dis Van Berckelaer

Borsbeek - Op 14 oktober heeft de Borsbeekse kiezer de kaarten stevig door elkaar geschud. Als grootste partij heeft N-VA het initiatief genomen om coalitiegesprekken aan te gaan. Dis Van Berckelaer wordt de nieuwe burgemeester van Borsbeek.

'Ook in Borsbeek was de roep naar verandering groot. Het signaal van de kiezer was duidelijk. We hebben dit dan ook vertaald in een breed draagvlak.' zegt voorzitter Walter Kiebooms van N-VA.

'N-VA heeft een duidelijk mandaat gekregen met 9 zetels. Bba houdt stand met 4 zetels.
Groen wordt beloond met een verdubbeling naar 2 zetels.Een meerderheid van 15 zetels op 21 is de vertaling van de wil van de Borsbeekse bevolking.' delen de partijen mee in een persbericht.

'In een aantal bijeenkomsten hebben de drie partijen de bouwstenen aangeleverd voor een gemeenschappelijk programma.  Dit programma zal de gewenste verandering ondersteunen waar deze coalitie voor staat. In een sterk en evenwichtig bestuur worden bevoegdheden optimaal gekoppeld aan competenties.'

De nieuwe bestuurscoalitie N-VA / BbA / Groen draagt Dis Van Berckelaer (BbA) voor als burgemeester voor de legislatuur 2013-2018. N-VA zal 3 schepenen, de OCMW-voorzitter en de voorzitter van de gemeenteraad invullen, Bba en Groen elk 1 schepen.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio