Historium krijgt met Duvelorium eigen café

Historium krijgt met Duvelorium eigen café

Foto: if

Brugge - Zondag 25 november 2012 opent het gloednieuwe museum Historium op de Markt. Gepaard met dit interactief museum zal ook het ‘Duvelorium Grand Beer Café’ opengaan. Het café wordt op de eerste verdieping van het historisch pand ondergebracht en heeft zicht op de Markt.

 Het Duvelorium is een unieke samenwerking tussen Historium en brouwerij Duvel Moortgat. Je kan er terecht voor een selectie van de beste speciaalbieren van België in een uniek ingericht interieur. Voor die inkleding van de zaak werd beroep gedaan op het Antwerpse ontwerpbureau Puresang. Geïnspireerd op het Duvel Collection glasontwerp van Brusselaar Philippe Debongnie, werd een grote glas-in-lood-koepel gemaakt die reikt van de bar tot aan het shopgedeelte. Voorts werd er gewerkt met rood koper, leem, bakstenen, leder en Vlaamse eik om een warm en authentiek gevoel te creëren.

Dit alles sluit nauw aan bij de stijl van het museum dat zich onderscheid door de bezoekers als het ware onder te dompelen in de Middeleeuwen. Bovendien heeft de brouwerij een speciaal Historium Duvel glas ontwikkeld die enkel daar te koop zal zijn. De shop en het café zullen, naast het museum open zijn voor iedereen. Het Duvelorium is elke dag geopend van 10 tot 18 uur en op donderdag van 10 tot 21 uur.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio