TOERISME. Brugge behoort tot de tien mooiste kleine steden

TOERISME. Brugge behoort tot de tien mooiste kleine steden

Foto: dtb

BRUGGE - De Australische kwaliteitskrant ‘The Sydney Morning Herald’ heeft Brugge als één van de mooiste kleine steden ter wereld uitgeroepen. Journalist Ben Groundwater maakte een top tien op, waarbij Brugge prijkt naast onder meer San Sebastian, Queenstown en Half Moon Bay.

Groundwater hekelt het feit dat de lijstjes van mooiste steden steevast getopt worden door de grote alomgekende steden en metropolen, terwijl net de kleine steden heel wat charme uitstralen. Zo is de journalist helemaal te spreken over het unieke karakter van Brugge.

Terug refererend naar de film ‘In Bruges’, waarbij verblijven in Brugge een zware domper is vindt de Australiër het absoluut geen probleem om hier vast te zitten. De combinatie van kanalen, brugjes, oude kerken, pleinen, musea, wafels en ongeveer een ‘miljoen’ diverse bieren, maken van Brugge de perfecte trip.

Benieuwd welke steden nog allemaal in de top tien prijken? Je kan het artikel terugvinden op www.smh.com.au/travel/blogs/the-backpacker/the-worlds-top-10-best-small-towns-20130129-2dhel.html.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio