SHOP. Bratwursten in hartje Brugge

SHOP. Bratwursten in hartje Brugge

Foto: dtb

Brugge - Luxefrituren, veggie-snackbars,... Brugge is rijk aan diverse eet-etablissementen, maar een snackbar met Duitse specialiteiten is een nieuw gegeven. Sinds februari houdt Benjamin Lachkar-Malter op de hoek van de Zuidzandstraat en de Dweerstraat ‘Hansworst’ open. Op het menu: braadworsten, Duitse curryworst en Tiroler Grillschincken.

 Het concept is in Brugge en omstreken behoorlijk nieuw, hoewel Benjamin en zijn ouders al ruim veertig jaar ervaring hebben met het verkopen van braadworsten op diverse markten, waaronder de zaterdagmarkt. Het is dan ook het jarenlange succes van dat kraampje, dat de idee opleverde om ook een fysieke shop in het centrum te openen.

 ‘Hansworst’, het grappige resultaat na een tijdje brainstormen, laat de klant genieten van Belgische frieten, maar dan met Duitse specialiteiten. De keuze is beperkt. ‘Er zijn bij wijze van spreken wel duizend en één soorten worsten, maar wij kiezen voor de Thüringer Bratwurst. Bovendien bieden we niet zo veel artikelen aan, omdat we kwaliteit boven kwantiteit verkiezen’, zegt Benjamin.

 Een andere topper in de zaak, naast de braadworst, is de Duitse curryworst. Wie de Duitse keuken nog niet zo goed kent, hoeft geen frikadel te verwachten. De Duitse versie van de curryworst wordt gegrild, daarna in stukken gesneden en voorzien van kerriepoeder en –saus. ‘Het is voor sommige klanten een verrassende aanpassing, maar we willen net tonen wat het verschil is tussen de Belgische en de Duitse worsten. Mijn moeder is van Duitse afkomst en wanneer we vroeger naar Duitsland gingen waren de worsten er vergeleken met hier steevast top. Dat willen we ook overbrengen.’, vertelt Benjamin. Hansworst is dagelijks open van 11 tot 19 uur.

Meer leuke adresjes in en rond Brugge om te gaan eten vind je bij onze collega's van Rondom op www.nieuwsblad.be/rondom/8000_brugge/index.aspx.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio