Coverband Yune lanceert videoclip met eigen song

Coverband Yune lanceert videoclip met eigen song

Foto: Yune

BROECHEM - De groep Yune draait rond de Broechemse zangeres Ilse Melis. Ze waren in het verleden onder meer te gast op het Parkevenement in Oelegem. In 2012 scoorde ze nog een hit op Youtube met de cover 'Wonderfule Life' van Hurts. 'Nu is het tijd voor een eigen nummer,' zegt Ilse Melis.

'Tot voor kort brachten we enkel maar covers, maar daar kwam onlangs verandering in. Ons eerste eigen nummer “Online!” werd gereleased,' vertelt Ilse. 'Het nummer gaat over een actuele thema dat iedereen tegenwoordig alsmaar online wilt zijn, dat we heel veel vrienden onlinehebben, maar eigenlijk onze buurman bij wijze van spreken niet kennen,' gaat Ilse verder. 'Omdat het iets is dat iedereen bezighoudt, hebben we video- en klankopnames gedaan bij Beerschotsupporters in het stadion van Beerschot-Wilrijk, een school in Wommelgem en een gepensioneerdenkoor van Antwerpen.' Al deze geluiden zijn ook te horen in de definitieve mix en van het nummer.

Meer dan 350 optredens.
'
Ik denk dat wij ondertussen al een keer of 350 hebben opgetreden de laatste jaren, ik ben in elk geval de tel kwijt.' De groep Yune stond vaak op het podium van kroegentochten en parkconcerten. Ook op de Oelegemse parkfeesten in 2012 en Lo Pétillante waar de videoclip is opgenomen. 'Op 23 mei spelen we een singlevoorstelling,' laat Ilse nog weten. 'Meer info laten we hierover zeker weten.'

 

 

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio