Liedekerkenaar Reinaut Aerts doet aan ontwikkelingswerk in Bangladesh

Liedekerkenaar Reinaut Aerts doet aan ontwikkelingswerk in  Bangladesh

Foto: Jacky Delcour

Liedekerke - Woensdag 2 februari is Liedekerkenaar Reinaut Aerts voor vijf weken vertrokken richting Bangladesh om er zijn diensten te verlenen in de ontwikkelingshulp van dit arme land. Samen met Joris De Bie uit Denderleeuw hoopt hij zijn steentje bij te dragen aan de talrijke problemen die dit land kent, waarbij onder andere de huisvesting en de gezondheidszorg de voornaamste aandachtspunten zullen vormen. Bij hun onderneming kunnen ze ook rekenen op de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking uit onze gemeente.

Tijdens de eerste week verblijven de twee in de hoofdstad Dhaka, een miljoenenstad. Vervolgens trekken ze meer noordwaarts, richting India. De grens tussen Bangladesh en India is immers afgebakend met een ijzeren afsluiting, door dorpen en velden heen. Dit heeft een grote impact op het dagelijkse leven. De twee ontwikkelingshelpers willen daar eerst de situatie grondig bekijken, om vervolgens de grens naar India over te steken. In India zullen ze de provincie Sikkim bezoeken, ten oosten van de Himalaya. Het is de meest desolate provincie van India, ingepalmd door bergen en wouden. Tot slot willen ze na een terugkeer in Bangladesh nog afreizen naar een van de meeste zuiderse punten, Teknaf. Dit is het grensgebied met Birma, en heeft prachtige stranden en enkele vluchtelingenkampen.

Wanneer we polsen naar de motivatie van deze jonge Liedekerkenaar, klinkt Reinaut standvastig: "Het is een onbekend land, met zoveel inwoners (160 miljoen) waar we niets over kennen. Naast de vele problemen, lees je vaak hoe geweldig het er is. Het zal met andere woorden een reis worden die hinkt op twee benen: fantastische mensen en ervaringen tegenover schrijnende armoede."

Wie Reinaut wil volgen, kan dit ook via zijn eigen blog (www.opdegrens.wordpress.com)
 
We hopen Reinaut te kunnen volgen tijdens zijn avontuurlijke tocht, en hierover binnenkort een reisverslag te kunnen brengen. We willen hem en Joris alvast veel succes wensen bij deze onderneming.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio