Solotentoonstelling Patrick Vertenten

Solotentoonstelling Patrick Vertenten

Foto: Art Gallery Jorg

Liedekerke - Alle kunstliefhebbers kunnen vanaf vandaag hun hart ophalen aan de solotentoonstelling van Patrick Vertenten. Dit weekend is het opendeurweekend in Art Gallery Jorg, maar de tentoonstelling loopt nog tot 12 maart.

De werken van Patrick Vertenten zijn een zoektocht naar een sterk beeld waarmee hij de kijker uitnodigt. Maar de afbeelding is eigenlijk maar een lokker, een aanzet naar wat de toeschouwer wil zien, hij of zij moet het werk afmaken. Hij roept het afwezige op voorbij de afbeelding, die gelaagdheid is het einddoel, om daarmee de verbeelding van de toeschouwer te stimuleren. Dit gebeurt op een schilderkundig interessante manier.

‘Ik laat me niet graag vastpinnen op een onderwerp maar verkies te vertrekken vanuit het beeld en zie dan waar het me brengt.”, aldus de kunstenaar.

Al zijn er onderwerpen die steeds terugkeren in zijn werk , ook staat de mens altijd centraal zelfs in zijn interieurs, waar de menselijke aanwezigheid zeer voelbaar is en vragen oproept over onze samenleving. 

De tentoonstelling is vrijblijvend te bezoeken na afspraak in Art Gallery Jorg (Opperstraat 250 te Liedekerke). De tentoonstelling loopt tot 12 maart 2011.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio