Heemkring Liedekerke bedankt vrijwilligers tijdens feestelijke receptie

Liedekerke - Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde Heemkring Liedekerke zijn jaarlijkse receptie waarbij alle vrijwilligers die zich inzetten voor deze organisatie werden uitgenodigd. Deze mensen, allen begaan met het erfgoed van de gemeente Liedekerke, helpen het bestuur van de Heemkring onder andere bij de jaarlijkse organisatie van het cultureel weekend dat plaats vindt met kermis Opperstraat.

Naast onder andere burgemeester Luc Wynant en schepen Dirk Lodewijk kwam ook schepen van Cultuur en Communicatie, Katia Segers, de Heemkring een hart onder de riem steken.

Zij loofde de inzet en het belang van de Heemkring voor de gemeente en ook de oprichting van de Facebookgroep “Heemkunde Liedekerke Group”, die pas begin dit jaar online ging en in een mum van tijd bijna 800 leden wist te verzamelen, die niet alleen massaal oude foto’s van de gemeente komen bekijken, maar ook zelf oude foto’s komen posten, waardoor oude herinneringen worden bovengehaald. Deze Facebookgroep heeft reeds menig Liedekerkenaar met andere inwoners in contact gebracht, zonder dat deze beseften dat zij in feite familie zijn van mekaar.

Bij een natje en een droogje werden de evenementen besproken die het afgelopen jaar werden georganiseerd en het huidige jaar zullen plaatsvinden.

Het eerste evenement dat door de Heemkring dit jaar zal worden georganiseerd, is direct een kanjer van formaat : 'Belgische klimmers op de Mount Everest'. Dit evenement gaat door op 27 maart 2014 om 20 uur in GC Warande, gelegen in de Opperstraat 31 te Liedekerke. De toegang is geheel gratis.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio