De Walschaerts in luxe uitvoering

Een avondje Kommil foo

Een avondje Kommil foo

Foto: Capitole

Gent - Vooraleer de feestenzone te betreden was Kommil Foo een verplicht nummer in Capitole. De broertjes Walschaerts swingen, roepen en tieren, grappen en grollen maar vormen vooral een subliem team met Orquesta Tanguedia. Ook vanavond en morgen nog in Capitole Gent. Telkens om 20u.

Ik moet opletten voor de superlatieven. Echt wel beresterk. Meer dan twintig jaar muziek, theater, fratsen en zotternij. Allemaal in één voorstelling. Mich en Raf wentelen zich gewillig in het applaus tijdens dit passionele uurtje. Het spat er van af. Intellectueel ook. Moet aartsmoeilijk zijn voor de heren om dit repertoire te brengen.


Wie verzint ook die teksten en wie verzorgt de arrangementen. Tovenaar van dienst blijkt Gwen Cresens te zijn, de bandoneonman en accordeonist.
Lichtjes overdonderend, op zijn minst. Kommil Foo de luxe is vurig maar anderzijds ook heel kwetsbaar. De soms trieste sound van cello, violen en contrabas wordt meesterlijk gecombineerd met gevleugelde humor. En nu ga ik stoppen. De nacht lonkt.


Een schril contrast met wat ik vòòr middernacht zag in Capitole. Sint Baafsplein. Black eyed peas, Michael Jackson en een verdwaalde Tom Waes die nog steeds op zoek is naar twee Spaanse pinten. DJ Rik en Wim dansen de nacht van De Plansjee in.


We wilden het nog wel eens ‘zwaar’ maken gisteren. Van Sint Baafs naar Sint Jacobs om te eindigen op de Vlasmarkt. Daar regeren Fredo & Friends. Er wordt probleemloos gemixt tussen Barry White en Kings of Leon. En eindelijk… mijn Irish Coffee. De cirkel is rond. Of nog net niet? Want wat rest is een lege portemonnee, en daar moeten we toch ook nog wat mee. Die legen we morgen nog een beetje verder op Polé Polé.

Bij wijze van afsluiter misschien eens gaan luisteren naar DJ Lieven Verstraete. Jawel, dé Lieven Verstraete, het beest van de wetstraat. Dat wordt Samba!


Tien dagen feesten, Comme il faut!
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio