Fit & Gezond

Eerste keer uit eten geweest

Het gevecht tussen lekker eten en mijn streefgewicht behalen

Het boeket bloemen Foto: Thalysia Larosse

Dinsdag 9 juli vierde ik samen met mijn vriend onze twee jaar anniversary. Hij nam me mee op restaurant om dit te vieren. Maar hoe kan ik gaan uit eten terwijl ik een strikt dieet volg? Kiezen tussen lekker eten of mijn streefgewicht behalen, het was toch moeilijk. Ik heb dan toch maar gekozen voor een avondje lekker eten zodat ik deze speciale dag goed kon vieren met mijn vriend.

Toen ik ’s avonds thuis kwam van het werk belde er plots iemand aan de voordeur. Het was mijn vriend, Nick, met een super groot en mooi boeket bloemen die me vroeg of ik met hem op date wou gaan. Hij nam me mee naar een restaurant waar ze alle lekkere en vettige gerechten hadden die ik toch o zo graag eet. Stoofvlees, ribbetjes, vol-au-vent, scampi in look, … ik lust het allemaal zooooo graag ! Maar het is toch moeilijk kiezen terwijl ik eigenlijk graag wil afvallen. Ik heb dan maar gekozen voor een gebraden halve kip met champignonsaus en frietjes.

Het eten was echt super lekker en ik voelde mij helemaal niet schuldig. Maar de dag erna bleef het gevoel naar ander eten wel hangen. En hier moet ik dan ook oppassen. Want als je eenmaal ‘foefelt’, ga je dan hervallen? Is al die moeite dan voor niets geweest? Ik zal eerlijk zijn, het was niet makkelijk. Ik had de smaak van frietjes geproefd en ik wou meer. Dus ik ben héél stout geweest en ik heb frietjes van de frituur gegeten. Ik had zo een volledige foute maaltijd echt eens nodig. Eenmaal dat dit uit mijn systeem was, kon ik weer verder met het dieet. Mede ook omdat ik me nu wél schuldig voelde.

Maar was het het nu waard ? Ik ben al vaker aan een dieet begonnen en in het begin lukt het altijd enorm goed. Maar na een tijdje wil je toch wel echt eens iets anders. Ik heb wel spijt van mijn uitbarsting, maar ik weet dat als ik het niet eens één keer had gedaan, ik er aan zou blijven denken en misschien dan wel volledig zou hervallen. Ik had dit ‘foefel’ moment nodig, en ben nu volledig klaar om er weer in te vliegen.

Doordat ik nu ook een tijdje bij mijn vriend woon, en die geen weegschaal heeft, weet ik dus niet exact hoeveel ik weeg. Ik denk dat vooral de frituur een groot probleem was, maar ik hoop dat door al het sporten de schade beperkt is. Vrijdag heb ik weer een afspraak met de dokter en dan weet ik ineens wat de schade is van mijn friet-avontuur.

Ik hoop dat ik het nu volledig kan volhouden, want ik ben al zo ver gekomen dat ik het enorm spijtig zou vinden als het allemaal voor niets was. Zo zie je maar dat diëten niet altijd even makkelijk gaat !

Tot snel !

~ Thalysia Larosse ~

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees