Voorbereiding werken Molse Zuiderring starten op 2 april

Mol minder goed bereikbaar vanuit Balen vanaf vrijdag

BALEN/MOL - De voorbereiding voor de aanleg van de fietstunnels aan de Zuiderring in Mol gaan vrijdag van start. Vanaf die dag zijn de Ring en Mol-centrum moeilijker bereikbaar vanuit Balen. Voor fietsers is er wel een aparte oversteekplaats.

Een onderaannemer brengt vrijdag tijdelijk wegmarkeringen aan als voorbereiding op de start van de werken aan de Zuiderring. Een week later start de aanleg van de fietstunnels onder het kruispunt Zuiderring-Molderdijk.

Vanaf 2 april wordt de Molderdijk volledig doorgeknipt aan het kruispunt met de Zuiderring. Daardoor kan je vanuit Balen de Zuiderring niet meer oprijden. Daarnaast kan verkeer op de Ring aan het kruispunt niet meer afslaan naar Balen. Vanuit Mol kan je de Zuiderring enkel nog oprijden richting Geel. Daarnaast kan enkel verkeer uit de richting van Lommel de Zuiderring verlaten.

Fietsers kunnen de Zuiderring wel nog kruisen via een speciale fietsoversteek. Die bevindt zich aan het kruispunt met Heidehuizen. De aanleg van de fietstunnels onder de Zuiderring nemen enkele maanden in beslag.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio