Tom Boonen feestelijk onthaald op fandag

Tom Boonen feestelijk onthaald op fandag

Foto: Tommy Maes

Balen - Supporters van Tom Boonen konden zaterdag hun wielerheld ontmoeten tijdens de jaarlijkse fandag. Ondanks het wisselvallige weer was er veel volk.

De omgeving van het Parochiecentrum van Balen stond zaterdag volledig in het teken van Tom Boonen. De Balense supportersclub De Kasseifretters organiseerden de jaarlijkse fandag. Net als de voorgaande edities werd er 's middags gestart met een begeleide fietstocht. Sportieve supporters konden een tocht van ruim 80 kilometer rijden met Tom Boonen. Dit jaar reden ondanks het wisselvallige weer ongeveer 240 deelnemers mee, meer dan vorig jaar.

'Het succes van onze fandag is natuurlijk afhankelijk van Toms prestaties. Omdat hij dit jaar al heel goed heeft gereden, hadden we veel volk verwacht. De gevreesde overrompeling is uitgebleven, maar we hebben wel meer bezoekers dan vorig jaar. Alleen jammer dat niet iedereen die meefietst, zich ook heeft ingeschreven. De opbrengst schenken we namelijk aan het goede doel Move to Improve', zegt voorzitter Dany Ramaekers.

Jonge renners

Ook veel jonge wielrenners van de Balense Bicycle reden zaterdag mee met hun grote voorbeeld, zoals de twaalfjarige Brian Moull. 'Het is een eer om met Tom Boonen te fietsen. Hij heeft tot nu toe fantastische prestaties neergezet dit jaar. Later hoop ik ook zo goed te zijn, maar ik vrees dat niemand Tom kan evenaren', zegt hij.

Naast de fietstocht stonden nog heel wat activiteiten op het programma, zoals een barbecue en een optreden van covergroep Cross-Over. Later op de dag was er nog een handtekeningensessie. Voor De Kasseifretters was het een drukke dag. 'Er kruipt natuurlijk wel veel werk in zo'n fandag, maar dit doen we uit passie. Ook wel straf dat Tom ondanks zijn drukke agenda tijd vrijmaakt voor zijn fans', zegt Dany Ramaekers.

 Bekijk ook de fotospecial op onze site.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio