De Mens en Bosstime spelen op Swingin' Hulsen

De Mens en Bosstime spelen op Swingin' Hulsen

Foto: Stephan Vanfleteren

Balen - Hulsen is het eerste weekend van augustus opnieuw in de ban van het familiefestival Swingin' Hulsen. Op vrijdag 3 augustus spelen diverse tributebands, waaronder Bosstime. De Mens en Paddy & The Rats zijn blikvangers voor zaterdag 4 augustus.

Swingin' Hulsen vond voor het eerst plaats in 2007. Sindsdien is het familiefestival uitgegroeid tot een vaste waarde op de festivalkalender. Toch blijft Swingin' Hulsen zich houden aan een aantal belangrijke zaken. Zo blijft het een kleinschalig festival dat zichzelf kan overzien, biedt het voor elk wat wils en blijft het betaalbaar. Zo is de toegang op zaterdag nog altijd gratis. 

Net als bij de feesteditie van vorig jaar omvat Swingin' Hulsen twee festivaldagen. Op vrijdag 3 augustus staan er drie uitstekende tributebands op de affiche. Zo brengen de Kempense helden van Clearwater een ode aan de legendarische John Fogerty en zijn CCR. De Joe Undercoverband is dan weer een tributeband rond Joe Cocker. Afsluiter is Bosstime, de populairste Bruce Springsteen-tributeband. De achtkoppige band speelt een set met bekende en minder bekende nummers van The Boss. Wie geen kaartjes te pakken heeft kunnen krijgen voor Pinkpop, vindt in Hulsen een waardig alternatief.

Op zaterdag 4 augustus is de toegang tot het festival gratis. Op het programma staan heel wat uiteenlopende artiesten. Opener is de lokale band Elephant, die de Swingin' Hulsen-contest wonnen. Nadien is het beurt aan de Hulsen All Stars, een vaste waarde op het festival. Andere namen zijn The Nicholsons, Rusty Roots en Reincarnatus. De blikvanger op zaterdag is De Mens. De groep rond Frank Van der Linden viert zijn 20-jarig bestaan op Swingin' Hulsen. Als uitsmijter speelt Paddy and The Rats, een Hongaarse groep die opzwepende folkpunk speelt in de stijl van Dropkick Murphys en Flogging Molly.

Meer info:
Swingin' Hulsen
vr 3 augustus vanaf 19.30u, za 4 augustus vanaf 14.30u
Kerkplein Hulsen, Balen

Kaarten voor vrijdag kosten 5 euro in vvk en 10 euro aan de kassa, toegang op zaterdag is gratis.
Meer info vind je op www.swinginhulsen.be

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio