27 sociale appartementen en wijkpost voor politie

Balen - De Molse Bouwmaatschappij wil aan de Steegstraat in Balen het oude gemeentemagazijn en twee aanpalende woningen afbreken. In de plaats komen er 27 appartementen met ondergrondse parkeergarage en een wijkpost voor de lokale politie.

De aanbesteding van de sloop is voorzien op 6 augustus. ‘Het magazijn is al een jaar niet meer in gebruik. Een van de aanpalende woningen was al een tijd onbewoonbaar, de gemeente heeft de andere woning ook gekocht. Zodra de bouwvergunningen in orde zijn, willen we er 27 appartementen bouwen. Daarvan zijn er 16 bejaardenflats en één appartement dat speciale voorzieningen heeft voor mensen met een handicap. Daarnaast komt er een wijkpost voor de lokale politie. Zodra die klaar is, kan de politie verhuizen uit het gemeentehuis’, zegt directeur Erik Schoofs van de sociale Molse Bouwmaatschappij.

De Molse Bouwmaatschappij heeft nog enkele andere projecten in de steigers. De oude pastorie van Rosselaar wordt in de toekomst verbouwd tot 14 appartementen en een tiental bejaardenwoningen. De bouw van 26 bejaardenwoningen aan de Veststraat verloopt vlot. De bedoeling is dat die klaar zijn tegen 2013. Daarnaast staan er nog enkele kleinere projecten in Balen en Mol op stapel.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio