Plezante wandeling in het Mechels

Herontdek Mechelen met HAGOK

Herontdek Mechelen met HAGOK

Foto: Patrick Leeuws

Haacht - Mechelen lijkt dan misschien niet de meest aantrekkelijke stad voor een leuke wandeling, toch loont het de moeite om er eens een kijkje te gaan nemen. De laatste jaren werden er door het stadsbestuur dan ook kosten noch moeite gespaard om van de iets wat verloederde stad opnieuw een gezellige en veilige plek te maken voor wie houdt van winkelen of gezellig tafelen. En de resultaten mogen er best zijn. Wil je deze zelf ontdekken dan kan je op zaterdag 31 oktober deelnemen aan een ‘Plezante Wandeling te Mechelen’ georganiseerd door onze Haachtse Geschied-en oudheidskundige kring, HAGOK

Zoals de naam al doet vermoeden is dit geen gewone geleide wandeling. Op een komische manier wordt je rondgeleid door de twee ervaren Mechelse stadsgidsen Ferre en Rudi (zie foto). Met 25 jaar ervaring kennen zij Mechelen als hun broekzak. Ze nemen je mee naar een aantal leuke plekken in de stad en zullen je in het onvervalst Mechels onderhouden over stadsfiguren, dronkelappen, pensekrommekes, zwaar mannen, sukkelaars, straffe stoten, ... Met andere woorden, Mechelen zoals je het nog nooit eerder bekeken had. Deelnemen kost 5 Euro. Je kan inschrijven tot 21 oktober via info@hagok.be of telefonisch op 016-60 45 92. Het vertrek vindt plaats om 14u00 aan het gemeentehuis te Haacht. Je kan met je eigen wagen rijden maar ook carpoolen behoord tot de mogelijkheden.

Als toemaatje en om er zeker van te zijn dat je toch al iets van dat Mechels gaat begrijpen hierbij alvast een kleine leesoefening:

Een Mechels recept voor Bruine Saus
(tekst : Jos Nys)

Ajôôn faon snaoje (ni te vuil)
Klaon bètche bouter of oule in kasrol
Laten bruneire
Lavenierblad tooveuge
Vaof krôôdnagels
Peiper, zaot en krôônot
Water
Een klaon bètche gebrande karramel van ba den drogist
E kleuntche sôôker
Azaon
Cintroon (e scheifke in veer gesneije)
E klaon bètche majizeina vè te binne.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio