Gestolen drankbonnen zetten domper op oudejaarsevenement

Bedankt Brightside voor alweer een knallend eindejaarsfeest

Bedankt Brightside voor alweer een knallend eindejaarsfeest

Foto: Brightside vzw

Haacht - Ook dit jaar organiseerde de vzw Brightside opnieuw een leuk eindejaarsevenement op de markt in Haacht. Al zes jaar doen ze dit met hart en ziel en dit is zeker een grote merci waard! Spijtig genoeg werd het evenement overschaduwd door enkele jongeren die beslisten om een pak drankbonnetjes te stelen.

Tom Stroobants, voorzitter van Brightside vzw vertelt: “De avond verliep vlot tot er spijtig genoeg een aantal jongeren beslisten om op een gratis evenement met drankprijzen die volgens ons toch niet duur waren (1,50 euro per bon in vvk en 1,70 euro per bon op de avond zelf) toch ook gratis te willen drinken door bonnen te stelen. Omdat deze bonnen massaal verdeeld werden, zagen we ons genoodzaakt om het evenement stil te leggen. Ik begrijp dat dit tot frustraties kan geleid hebben bij de mensen die nog een paar bonnen hadden die ze eerlijk hadden betaald, maar wij konden echt niet anders. Wij zijn een vzw die het evenement gratis wil aanbieden aan iedereen en wij moeten rondkomen met de drankinkomsten. Wanneer wij toelieten dat oneerlijke mensen massaal met valse bonnen kwamen betalen, zou deze diefstal zware financiële gevolgen gehad hebben voor onze organisatie. Wij zijn allemaal vrijwilligers die iedereen een leuke avond willen bezorgen, maar blijkbaar hebben enkele mensen beslist om de sfeer te verzieken. Wij als organisatie betreuren dat dit gebeurd is.”


Een spijtige zaak voor de vzw en zijn vrijwilligers. Want laten we niet vergeten, ook deze mensen geven hun oudejaarsavond op om andere te dienen. Langs deze weg wil ik Brightside alvast een hart onder de riem steken. Bedankt Brightside voor opnieuw een leuk feestje en tot volgend jaar!


Foto’s van het evenement kan je terugvinden op www.brightside.be/Oudjaar0910/Oudjaar0910/index.html

Was je erbij op Oudejaarsavond in Haacht en wil je een reactie kwijt of gewoon de vzw Brightside nog eens extra bedanken? Reageren kan via de reageerknop of via mail naar haacht@nieuwsblad.be  Wij zorgen dat de reacties tot bij het bestuur van Brightside geraken.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio