Keizer Karel herleeft in Brussel mede door Brouwerij Haacht

Brouwerij Haacht brouwt uniek 'Ommegang-bier'

Brouwerij Haacht brouwt uniek 'Ommegang-bier'

Foto: Brouwerij Haacht

Haacht - Speciaal voor de jaarlijkse Ommegang processie die plaatsvindt in Brussel heeft brouwerij Haacht een uniek brouwsel geproduceerd dat enkel tijdens de Ommegang te proeven valt.

De Ommegang processie herdenkt de blijde intrede van Keizer Karel in Brussel in het jaar 1549. Na Eenentachtig jaar is deze processie een echte Brusselse traditie geworden. Het schouwspel trekt jaarlijks dan ook duizenden toeschouwers.

Dit is niet zo verwonderlijk als je weet dat duizendvierhonderd vrijwilliger en figuranten volledig uitgedost in middeleeuwse klederdracht van de Zavel naar de Grote markt  zullen trekken en het verleden zullen laten herleven.

Reeds een tiental jaar is Brouwerij Haacht kenbaar aanwezig tijdens de Ommegang processie. Zo geven ze het publiek de kans om gratis hun Keizer Karel-bieren te degusteren.

Dit jaar heeft onze brouwerij echter voor een unicum gezorgd. Speciaal voor de processie hebben ze een heus 'Ommegang-bier van Keizer Karel' gecreëerd. Het nieuwe bier zal dan ook enkel tijdens de Ommegang te verkrijgen zijn.

Brouwerij Haacht stuurt een team van dertig mannen en vrouwen naar de processie om er voor te zorgen dat alle betalende toeschouwers (er worden er vijfduizend verwacht) het bier gratis zullen kunnen proeven.

Niet betalende toeschouwers kunnen het bier aan een speciaal prijsje gaan proeven in  het middeleeuwse dorp dat zal worden opgetrokken op de Zavel.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio