FOTO. De Klijte vol auto's voor kermisoptreden Stan Van Samang, Clouseau en Udo

De grote tent naast de bebouwde kom van De Klijte hield stand onder de regen voor het optreden van Stan Van Samang, Clouseau en Udo. De parking op de weide was wel verzadigd waardoor de auto's tot een kilometer ver geparkeerd stonden rond het dorp.

De 4.000 tickets voor het optreden waren in een mum van tijd uitverkocht. Het kermiscomité had parking voorzien op de weide maar door de aanhoudende regen van de voorbij dagen werd éénrichtingsverkeer doorgevoerd in de Dikkebusstraat. Duizenden auto's zochten een plekje onder het tankstation en op boerderijen van het dorpje dat slechts enkele honderden inwoners telt. Het kermiscomité mocht ook de parking gebruiken van de horecazaak op de Scherpenberg. De KLJ van De Klijte en Loker leidden het verkeer in goede banen.

Kermis met festivalallures

Het kermiscomité organiseert al jaren schlagerfestivals, maar koos  nu voor een andere aanpak. "Die visvijver was uitgeput", zeggen voorzitter Jacques Deforche en secretaris Sabrina Carbon. "Vlak voor onze kermis zagen we een Bart Kaëll optreden op een tiental kilometer van ons dorp. Nu doen we iets wat een ander niet doet of niet durft doen. We zijn een kermis met festivalallures. Het is de eerste keer dat we zo'n grote tent gebruikten. We beleefden een fantastisch goeie kermis ondanks de weersomstandigheden."

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio