Jonge artiesten tonen talenten op nieuw minipodium

Festival Dranouter ging vrijdag van start met kleppers als Bent Van Looy, Arno en Yevgueni. Voor het eerst dit jaar staat er ook een minipodium voor onbekende jonge Vlaamse artiesten. De opbrengst gaat naar instrumenten voor kansarme kinderen.

"Maar liefst 81 artiesten schreven zich in om kans te maken op deze ultieme podiumplaats", vertelt Jan Despiegeaere, coördinator van Streekfonds West-Vlaanderen. "Een jury selecteerde een 15-tal artiesten. Dit kan een sprinkplank zijn voor hun carrière. Nieuwe talenten kunnen zich voorstellen aan een breder publiek en staan binnenkort zeker op een groter podium."

Instrumenten voor kansarme kinderen

Via De Muziekbank koppelt het Streekfonds een goed doel aan deze optredens. "Iedereen kan hier een postkaart kopen van Dranouter. De opbrengst dient voor het aankopen van instrumenten voor kansarme kinderen die muziek willen spelen."
Ook jongen talenten uit de streek traden vrijdag op zoals Tars uit Wervik en Gentle Vex. "Wij bestaan 2 jaar en spelen vooral als hobby. Als we de kans krijgen, willen hier zeker ons beroep van maken", zegt Laura Vertriest (21), backing vocal en drumster uit Bellegem. "Onze band bestaat uit leden van Wevelgem, Waregem, Moorsele en Gent. We spelen indierock en stonden eerder al op 'Rock op het Plein' in Wervik en 'Klein Tokyo' in Moorsele. Dit is ons grootste festival tot nog toe, we zijn heel dankbaar voor deze kans."

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio