FOTO. 45.000 festivalgangers zakken af naar "kindvriendelijk" Dranouter

45.000 mensen zakten de afgelopen 4 dagen af naar Dranouter, dat zijn er 5.000 meer dan in 2015 wanneer het festival verhuisde naar het dorp. "Groter willen we niet worden, de focus ligt op kwaliteit. Intieme podia zoals de kerk zijn een succes."

De weide was op zaterdag uitverkocht met 15.000 bezoekers. Ze konden genieten van 100 bands, kiezen tussen 130 gerechten en kuieren op een opvallend propere weide van 3,5 ha. "Groter willen we niet worden, de focus ligt op kwaliteit", aldus organisator Bavo Vanden Broeck. "Intieme podia zoals de kerk zijn een succes. Daar willen we verder op inzetten. De nieuwe wegbarricades zorgen dat het dorp nog meer een onderdeel wordt van het festival."

Babybar

Dranouter trekt een breed publiek van jongeren, jeugdbewegingen, ouderen, kinderen en zelfs baby's. "Miel is 5 maanden uit", zegt Anneleen Winnelinckx (36). "In de babybar kunnen we borstvoeding geven en pampers verversen. Dranouter is heel kindvriendelijk."

"We hebben gedanst en kijken straks naar het circus", vertelt Leen Vandeweege (32) die met Silou (5) en Renée (3) kijkt naar het kindertheater in de Palace. "Mijn kinderen zijn jonger dan 12 en mochten dus gratis binnen. Ik zou hen nooit meenemen naar Pukkelpop of Rock Werchter, wel naar Dranouter."

Hiki Hula

In de Palace werd voor het eerst een dagprogramma aangeboden. Festivalmedewerkster Greet Verheyen gaf er verschillende dansinitiaties. "We deden folkdans, La Raspa uit Mexico, zitdansen uit Rusland, Hiki Hula uit Hawaï, A Caminho De Viseu uit Portugal en Sirtaki uit Griekenland. Zowel volwassenen als kinderen dansten mee. In de Palace was vroeger niets te doen overdag, enkel 's nachts zat het overvol voor de fuiven."

Op de weide was opnieuw heel wat animatie met fanfares, een speelolifanten, theatergiraf, knuffelbeertent, speeltuigen en ecologische spelletjes. Je kon je laten tatoeëren of piercen, koersen op rollen, een lief zoeken via de dating wall of een babbeltje slaan met een wildvreemde op de zetel van 'Oe ist?'.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio