Erfgoeddag lokt 700 belangstellenden

Sint-Niklaas / Sint-Gillis-Waas - Afgelopen weekend vond de 15de editie van Erfgoeddag plaats rond het thema ‘ERF!’. Ook dit jaar stond het Waasland garant voor een aantrekkelijk programma.

Heel wat musea, archieven en heemkundige kringen in de deelnemende Wase gemeenten openden hun deuren voor het brede publiek en boden samen een 30-tal erfgoedactiviteiten aan. In totaal brachten ongeveer 3.773 erfgoedliefhebbers een bezoek aan Erfgoeddag in het Waasland.

Sint-Niklaas bood een waaier aan activiteiten aan. In de Stedelijke Musea van Sint-Niklaas (SteM) stelde illustrator Karl Meersman, o.a. bekend om zijn cartoons in Trends Magazine en Knack, portretten en tekeningen tentoon. In het stadsspel ‘Dilemma 14/18’ op het Hendrik Heymanplein kropen de deelnemers in de leefwereld van vijf Sint-Niklase personages, waaronder de burgerwacht en architect Raphaël Waterschoot. Verder ging het Reynaertgenootschop tijdens een wandeling op zoek naar het DNA van de Sint-Niklase stadsvos en stonden er nog een aantal andere erfgoedtentoonstellingen op het programma. Alle activiteiten in het kader van Erfgoeddag vielen in de smaak en konden samen rekenen op een 700-tal bezoekers.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio