244 bezoekers in Stekene op Erfgoeddag

Stekene - Afgelopen zondag vond de 16de editie van Erfgoeddag plaats rond het thema ‘Rituelen’. Ook dit jaar stond het Waasland garant voor een boeiend programma.

Heel wat musea, archieven en heemkundige kringen in Beveren, Kruibeke, Lokeren, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waasmunster en Zwijndrecht openden hun deuren voor het brede publiek en boden samen een 30-tal erfgoedactiviteiten aan. In totaal brachten ongeveer 3.000 erfgoedliefhebbers een bezoek aan Erfgoeddag in het Waasland.

In Stekene werden de gebruiken en trends bij koffietafels in Vlaanderen onderzocht, konden de rituelen in de wielerwereld worden ontdekt, werden boeiende verhalen verteld over de geschiedenis van de kerkhoven en werd in de voetsporen van de broeders van de Abdij van Boudelo gestapt. Heemkundige Kring d’Euzie snuisterde in hun collectie en bracht een interessante tentoonstelling ‘Van geboorte tot overlijden – rituelen en gebruiken’. Deze activiteiten konden samen rekenen op de belangstelling van 244 erfgoedliefhebbers.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio