VIDEO. Lijsttrekkers debatteren over de Stekense belastingen en weekendverblijven

VIDEO. Lijsttrekkers debatteren over de Stekense belastingen en weekendverblijven

Foto: Stekene

Stekene - De Stekense adviesraden organiseerden 'hét Stekense verkiezingsdebat'. Lijsttrekkers Stany De Rechter (GeBe), Maaike Van Puyenbroeck (CD&V), Frank Van Dorsselaer (sp.a), Carl Ivens (Groen) en Koen De Cock (Vlaams Belang) nemen daarin het rechtstreeks tegen elkaar op. Het Nieuwsblad brengt het debat integraal op de website zodat u op 14 oktober goed geïnformeerd naar de stembus kan trekken.

Over de Stekense schulden en belastingen

  • Stany De Rechter (GeBe): "We hebben de schuld kunnen afbouwen met vijf miljoen euro. Bovendien hebben we al al onze projecten kunnen realiseren."
  • Carl Ivens (Groen): "De belastinggraad is bij de hoogste in het Waasland, retributies werden verhoogd en subsidies afgeschaft. Er wordt met onze toekomst gespeeld."
  • Maaike Van Puyenbroeck (CD&V): "De gemeente moet steeds meer haar reserves aanspreken. Het schuldniveau is terug op het niveau van vijf jaar geleden."
  • Koen De Cock (Vlaams Belang): "Er is plaats voor investeringen, maar niet voor extraatjes."
  • Frank Van Dorsselaer (Sp.a): "Het beleid heeft er constant voor gekozen om de retributies te verhogen. Ook de ligdagprijs in het rusthuis is met 30 percent gestegen. Dit is een oneerlijke manier van belastingheffing."

Over de weekendverblijven

  • Carl Ivens (Groen): "De beleidsmakers hebben niets gedaan om de illegaliteit tegen te gaan. Het probleem is daardoor nog groter gemaakt."
  • Maaike Van Puyenbroeck (CD&V): "Het ligt in handen van de provincie. We willen geen menselijke en financiële drama's."

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio