Volksraadpleging op 1 september

Sint-Niklaas - De kogel is door de kerk. Op zondag 1 september zal er een volksraadpleging plaatsvinden over de hervorming van de stedelijke reinigingsdiensten.

Na een wekenlang getouwtrek over de geldigheid van het aantal ingezamelde handtekeningen, is er deze week duidelijkheid gekomen. De vakbonden hebben voldoende handtekeningen ingezameld voor de organisatie van een volksraadpleging. Het stadsbestuur moest dan ook op z'n stappen terugkeren. Woensdagmiddag overlegde het schepencollege al over dit dossier.

Het schepencollege verklaarde zich akkoord met het datumvoorstel van de vakbonden. Concreet wil dit zeggen dat er op zondag 1 september een volksraadpleging zal worden georganiseerd. Tweede punt waar het schepencollege zich over boog is de vraagstelling. Het schepencollege wil benadrukt zien dat niemand z'n werk verliest bij de hervorming. Bovendien had de Vlaamse adviescommisie nog opmerkingen over de vraagstelling. Vrijdagavond zullen gemeentebestuur en vakbonden een nieuwe formulering voorleggen op de gemeenteraad. Dan kan gestart worden met de praktische organisatie van deze volkrsraadpleging. Het stadsbestuur raamt de kostprijs op 200.000 euro.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio