Studenten ontwikkelen apps in 24 uur

Gent - Tijdens de beurs Apps City, een tweedaagse rond appontwikkeling, organiseerde de HoGent een 'hackathon'. Studenten van de richting Toegepaste Informatica moesten in 24 uur tijd een zo goed mogelijke mobiele applicatie afleveren.

Voor het tweede jaar op rij vond de beurs Apps City plaats, een evenement voor iedereen die zich interesseert in de booming business van smartphone- en tabletapplicaties. Vorig jaar was de Limburgse hogeschool PXL gastheer, dit jaar was HoGent aan de beurt.

'Donderdag waren er verschillende sessies voor bedrijven en studenten van het laatste jaar. Vrijdag was dan weer gericht op IT-leerkrachten uit het secundair onderwijs', vertelt organisator Steven Van Impe.

Hackathon

Aan de beurs was ook een wedstrijd verbonden. Studenten van de richting Toegepaste Informatica namen het tegen elkaar op in een 'hackathon'. Ze kregen 24 uur de tijd om een app te ontwikkelen die mensen aanzet om elkaar te ontmoeten in de realiteit.

'Er wordt vaak gezegd dat mensen door de smartphones en tablets niet meer sociaal zijn. Maar apps kunnen juist een middel zijn om socialer te worden in het echte leven', zegt Steven Van Impe.

Vijf teams schreven zich in. Een trio van PXL ging met de hoofdprijs aan de haal. Michiel, Glenn en Lennart maakten 'Let's go', een app waarop gebruikers anoniem kunnen aangeven dat ze naar een bepaald evenement gaan. Ter plaatse moet je dan zo veel mogelijk mensen zoeken die de app ook hebben. Door de smartphones dicht bij elkaar te houden telt de app met hoeveel wildvreemden je zo in contact kwam.

Publieksprijs

Het publiek kon ook stemmen door hun favoriete appidee te delen op Twitter. De publieksprijs ging naar het enige HoGent-team voor hun app 'The more you know', een zoekmachine voor nuttige gespreksstof.

'De HoGent was dit jaar nog niet zo goed vertegenwoordigd in de wedstrijd, maar dat zal vanaf volgend jaar beter zijn', zegt opleidingsvoorzitter Martine Van Audenrode, 'Dan voorziet HoGent een aparte richting voor de ontwikkeling van mobiele applicaties.'

 

 

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio