Sint-Vincentius maakt kennis met bedrijfsleven

Studenten volgen vakmansroute

Foto: Marino Vermeulen

Lendelede - Leerlingen van het Sint-Vincentius Instituut volgden onlangs de vakmansroute. Daarbij maakten ze kennis met twee bedrijven uit de regio en zagen ze hun theorielessen eens in de praktijk uitgelegd. Het initiatief was een succes en er wordt over nagedacht de vakmansroute jaarlijks af te leggen.

De leerlingen uit het 2de jaar Elektriciteit-Mechanica maakten onlangs kennis met verschillende beroepen tijdens de vakmansroute. "Op die manier worden ze er van bewust gemaakt dat technische opleidingen veel mogelijkheden bieden", zegt leraar Marino Vermeulen. "En dat er een grote vraag is naar technisch geschoolde mensen in de verschillende sectoren.

Jaarlijkse deelname

De leerlingen gingen dit jaar op bezoek bij de firma Coopman in Passendale, waar binnenhuisinrichting centraal staat. Daarna ging het naar de steenbakkerij in Ploegsteert. "Het is de bedoeling dat we jaarlijks deelnemen aan de vakmansroute", zegt Marino. "De leerlinen zien dan ook eens bedrijf van binnen en hoe het er aan toe gaat en die ervaring is onvergetelijk."

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio