ALVA start voor het eerst met een najaars start-to-run

Foto: Hendrik Vliebergh

Aalst - Lopen is populairder dan ooit. Daarom richt Atletiek Land van Aalst speciaal op algemeen verzoek voor het eerst een najaars start-to-run in. Mensen die nooit eerder liepen worden zo met een speciaal ontwikkeld schema gedurende tien weken op een verantwoorde manier begeleid naar 5 kilometer joggen.

‘Deze keer richt ALVA zich niet alleen op (jong-)volwassenen maar ook op studenten van de tweede en derde graad, om deel te nemen. Uniek aan deze editie is bovendien de test van 5K die zal gehouden worden tijdens onze vierde Priester Daens Vredesloop’, zegt Geert De Brouwer.

"De begeleide trainingen duren telkens ongeveer een uur en omvatten een opwarming, de training zelf en een ‘cool down’. Afhankelijk van het niveau van de groep worden er vanzelfsprekend sub-groepjes gevormd, zodat iedereen volgens eigen tempo de conditie kan opbouwen. Na afloop van de sessie krijg je je diploma, een medaille van je deelname aan de Vredesloop, en een attest waarmee je het grootste gedeelte van je inschrijvingsgeld kunt recupereren bij je ziekenfonds."

Een deelname aan de start-to-run kost 40 euro. 'Hiervoor krijg je dertig begeleide trainingen, een functioneel shirt, een gratis deelname aan de Priester Daens Vredesloop in november, en ben je uiteraar tijdens de trainingen ook verzekerd.'

Wie niet graag loopt maar toch terug wil beginnen sporten kan vanaf 3 september wekelijks op woensdag en vrijdag van 19 tot 20 uur deelnemen aan de tweede editie van FitFree: een gevarieerd beweegprogramma om de conditie terug op peil te brengen.

De start-to-run trainingen hebben steeds plaats op dinsdag en donderdag om 19 uur én op zondag om 10 uur. De eerste training gaat door op zondag 7 september aan de ALVA-chalet naast de atletiekpiste.

Inschrijven en meer info voor: www.atletieklandvanaalst.be


 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio