JCI Aalst viert 40-jarig bestaan

JCI Aalst viert 40-jarig bestaan

De oprichtende leden snijden de verjaardagstaart aan. Peter Blanckaert, Hugo Penne, Jacq Verstraeten, Ria Verstraeten, André De Kegel Foto: *

Aalst - De belangrijkste leden van 40 jaar JCI (Junior Chamber International) verzamelden vorige zaterdag in De Mooie Molen in Meldert om het 40 jarige bestaan van de Aalsterse afdeling te vieren. De organisatie voor ondernemende jeugd tot 40 jaar is nu even oud als haar oudste actieve leden. De avond was opgebouwd rond een selectie van sprekers uit de voorbije 40 jaar die tussen de gangen hun verhalen en wijsheden deelden.

De lustrumviering van JCI Aalst was een realisatie van Tim Van Cauter. 'We hadden een interessant pakket aan sprekers, allen JCI senatoren die elk over hun eigen millennium vertelden', aldus een tevreden van Cauter. André De Kegel, de eerste en oudste spreker van de avond, benadrukte dat Aalst een unieke afdeling is, die graag gezien wordt en dan ook niet moet aarzelen de stap naar buiten te zetten.

Wim Van Cauter vertelde over zijn ervaringen en uitdagingen tijdens het tweede millennium van JCI Aalst. Inge Saeys sprak over haar periode bij de organisatie die onder andere getypeerd werd door het 'Kat in de Stad' project. De beschilderde katten beelden die niemand onberoerd lieten. Patrick Tonneau bracht onderhoudende anekdotes over leuke momenten in zijn carrière, en droeg het advies dat hij als jonge man ooit kreeg over aan de huidige generatie: 'wat er ook gebeurt, je moet steeds klaar zijn om zonder voorbereiding een interessante speech te geven.' Tenslotte was het de beurt aan Wouter Danckaert, die de creAalstiviteit van het vorige werkjaar in het licht zette en de huidige werking besprak.

De laatste spreker van de avond was Leiv Hendrickx, die het, in tegenstelling tot zijn voorgangers, niet had over het verleden, maar over de geweldige toekomstige plannen. JCI Aalst brengt in 2015 de prestigieuze nationale conventie van JCI naar Aalst. De conventie trekt JCI leden van heel België aan, en men plant een spectaculaire editie. Daar zorgt onder andere Jeroen Huylebroek in zijn rol van Experience Manager voor.

Veertig jaar werking produceert uiteraard ook een archief aan verweesde objecten. Sporen van grootse projecten tussen vergeten herinneringen van de voorbije periodes, en ook die waren massaal aanwezig. De roze bretellen die centraal stonden bij de nationale conventie van 2005, awards en trofeeën van de meest gelauwerde projecten, met hier en daar een oude foto waar een oplettend persoon sommige van de aanwezigen nog kon op herkennen. Verhalen die voor recente leden verloren gegaan waren, werden met plezier opnieuw verteld en uiteindelijk bleef niemand onberoerd.

Sylvie Hertveldt, voorzitter van het huidige werkingsjaar, sprak bij het afsluiten mooie woorden. Ze loofde het organiserende team en beloofde een even grote inzet in de komende jaren, naar voorbeeld van de vele inspirerende oud-leden. JCI Aalst is klaar om nog eens 40 jaar verder te doen. Wie zin heeft om die uitdaging mee aan te gaan kan steeds terecht op de maandelijkse algemene vergadering of een van de vele activiteiten van JCI Aalst tijdens het jaar.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio