Lyceum gaat voor een duurzaam Free Podium

Lyceum gaat voor een duurzaam Free Podium

Foto: *

Aalst - Op het Lyceum werd voor de zevende keer het 'Free Podium' georganiseerd voor de de tweede en derde graad. Het concept werd deze keer helemaal gewijzigd, en de school zette het gebeuren volledig in het teken van duurzaamheid, want een betere wereld begint bij jezelf.

De leerlingen konden in de voormiddag kiezen uit verschillende workshops. In de workshop ‘Groene vingers’ kregen de leerlingen de opdracht om de schooltuin op te frissen. Bij ‘Puppy Rescue’ maakten de leerlingen dan weer speeltjes uit gerecycleerd materiaal voor dieren in nood. De creatievelingen gingen aan de slag met oude T-shirts en maakten er nieuwe accessoires mee. Daarnaast was er ook een ruilbeurs, en een workshop vegetarisch en ‘moleculair' koken waarbij de leerlingen aan de hand van experimenten aan de slag gingen in het chemielokaal. Leerlingen die er liever een rustige voormiddag van maakten, konden deelnemen aan de initiatie yoga of konden zich laten verwennen tijdens de workshop ‘Puur Natuur’.

De namiddag bestond onder meer uit een klimaatdebat, een klimaatquiz en een zangstonde van het koor ‘The Grien Kwaajr’. Het kunstwerk ‘Hoop’, een initiatief vanuit het Ferm oudercomité, werd ook gehuld. Tot slot kon de schoolband ook niet ontbreken op deze dag af te sluiten. 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio