Osbroekstraatje afgesloten aan Konikpaarden

Aalst - Het Osbroekstraatje dat door de begrazingszone van de Konikpaarden loopt, werd voor een maand afgesloten. Ondanks de aangekondigde gedragsregels aan alle toegangen van de begrazingszone in het Osbroek, werd immers reeds geruime tijd vastgesteld dat enkele bezoekers de Konikpaarden voederen. Dit is niet alleen slecht voor hun gezondheid, maar heeft geleid tot bedelgedrag.

Konikpaarden in het Osbroek
De dieren dringen zich op die manier op bij bezoekers en kunnen daardoor vervelend of gevaarlijk uit de hoek komen. Eigen aan een hengstengroep is de sterke onderlinge competitie, wat zich kan uiten door duwen, bijten, stampen en vluchten. De veiligheid van de bezoeker is daarom op dit moment onvoldoende gegarandeerd.

Er is voldoende en gezond voedsel aanwezig in dit natuurgebied. Om de dieren te ontwennen van het voederen en hun gedrag terug te normaliseren, werd de begrazingszone voor minimum één maand gesloten voor het publiek. Daarna wordt geëvalueerd of de situatie verbeterd is. De beheerders van het Agentschap voor Natuur en Bos en de stad Aalst dringen erop aan om de paarden niet te voederen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio