Want wat je zelf doet doe je meestal beter

VIDEO. Tv-klusser Roger geeft advies op maat tijdens Prikkelweekend

VIDEO. Tv-klusser Roger geeft advies op maat tijdens Prikkelweekend

Foto: *

Aalst - Tv-figuur Roger, bekend van de slogan ‘wat je zelf doet doe je meestal beter’, zal tijdens het Prikkelweekend op Rechteroever 8 en 9 mei aan huis bij de bewoners gaan om advies op maat te geven. Op een infoavond spitst de bekende klusser zich toe op vochtproblemen. Deze acties moeten het Prikkelproject op Rechteroever nog een laatste keer onder de aandacht brengen. Nog tot eind 2015 kan je een prikkelpremie aanvragen.

Stad Aalst zet stevig in op woonkwaliteit en investeert ruim een half miljoen euro in de woonkwaliteit van Rechteroever. Dit gebied telt zo’n 2 500 gezinnen. De woonkwaliteit ligt er lager dan in de rest van de stad, vaak omdat het over oudere arbeiderswoningen gaat. Eigenaars van een woning in deze wijk, kunnen sinds 2013 een prikkelpremie aanvragen. Op deze manier hebben reeds 110 bewoners of eigenaars een prikkeldossier opgestart. 74 eigenaars hebben een renovatiecontract beet en ondertussen werden al 48 premies uitbetaald, goed voor een bedrag van zo’n 108 000 euro. Dit betekent een minimale globale investering in de woonkwaliteit van deze buurt, door stad en bewoners samen, van een half miljoen euro.

Prikkelpremies aanvragen 

Tot eind 2015 kunnen eigenaars een prikkelpremie aanvragen. Je hebt dan nog even de tijd om de werken uit te voeren. Tot eind 2016 kan je je dossier afronden en de facturen vervolgens binnenbrengen. De meeste prikkelpremies bedragen 35% van het totaalbedrag, met een maximum van 3 000 euro. Met deze premies kan je dakwerken bekostigen, nieuwe ramen en deuren plaatsen, vochtproblemen aanpakken en je gevel renoveren.

Hogere premies voor bewoners met beperkt inkomen

De stad schenkt niet enkel extra aandacht aan wie het minder breed heeft, ze biedt ook extra ondersteuning en begeleiding bij de opmaak en het verloop van het dossier en de renovatie; Bewoners met een beperkt inkomen kunnen een hogere premie van 60% van de kosten krijgen, voor maximaal 5 000 euro. Met deze premie kunnen al meer uitgebreide werken in de woning gebeuren. De stad gaat per situatie na wiein aanmerking komt voor deze premie. Zelfs eigenaars van een woning op Rechteroever met een huurder die een beperkt inkomen heeft, kan deze hogere prikkelpremie aanvragen. Een woonexpert komt bovendien aan huis voor advies op maat.

Gratis renovatie-advies aan huis 

Tv-figuur Roger komt op vrijdag 8 en zaterdag 9 mei langs bij alle bewoners van Rechteroever die renovatie-advies wensen. Hij bekijkt de situatie en geeft advies op maat. Roger reikt tips aan waar de bewoners zelf verder mee aan de slag kunnen. Een afspraak maken is eenvoudig en kan via de Woonwinkel in de Molenstraat 30 in Aalst via 053 72 36 10 of wonen@aalst.be. Een aanvraag voor Roger-aan-huis kan tot woensdag 6 mei.

Info-avond voor het brede publiek 

Met een interactieve infoavond op zaterdag 9 mei informeert de stad iedereen graag over het nieuwe leegstandsreglement en hoe eigenaars een helpende hand wordt aangereikt om samen de leegstand in deze stad aan te pakken. Je krijgt er de nodige informatie over het prikkelproject en hoe je een premie kan aanvragen. Bovendien vermelden ze er ook alle andere bestaande premies, waar je recht kunt op hebben. Roger vertelt over vochtproblemen en hoe je die kan aanpakken. Wie deelneemt aan de infoavond, kan via een gesprek met een medewerker van team Wonen advies op maat krijgen. Onder alle aanwezigen wordt een Bongo-bon van 200 euro verloot.

Inschrijven voor deze info-avond  die plaats vindt in Kaai 17 aan de Liefdadigheidstraat 1 in Aalst, vanaf 19.30 uur kan via de Woonwinkel, Molenstraat 30 in Aalst, op 053 72 36 10 of wonen@aalst.be

Alle informatie vind je ook terug via www.aalst.be/prikkelproject.

Het prikkelproject wordt mee mogelijk gemaakt door financiële middelen uit het Stedenfonds. In totaal wordt 1,5 miljoen euro geïnvesteerd, waarvan 500 000 euro voorzien is voor het uitbetalen van prikkelpremies.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio