David Feliers wint Valerius De Saedeleerprijs 2015

Aalst - De Valerius De Saedeleerprijs werd dit jaar gewonnen door David Feliers. Feliers die in juni afstudeerde aan de Academie, in de richting Vrije Beeldende Kunsten, stak maar liefst 500 werkuren in zijn eindwerk en ontwierp een eigen grafische horror animatiefilm genaamd: 'Academie Aalst: The Game'.

David baseerde zich op het ‘oude’ ontwerp van de Academie. Hiervoor kreeg hij inzage in de originele plattegronden, wat alles gezien de huidige bouwwerken nog interessanter maakt. Hij kijkt bijvoorbeeld nostalgisch terug naar de tuin en de bomen op de voormalige speelplaats. Zo werd 'De wereld van de Academie' in de animatiefilm overgoten met een stevige saus van suspense waardoor je geboeid blijft tot op het einde.

David maakte voor zijn animatie gebruik van programma’s zoals Maya, Z-brush, Bitmap, U.E. en Photoshop. Daarnaast kwam er nog een gezonde portie zelfstudie en interesse aan te pas.

Feliers zou later heel graag willen doorgroeien als ontwerper in de ‘Game wereld’. Tot 19 juni 2015 was dit slechts een droom, maar deze werd door het winnen van de geldprijs ter waarde van 1.250 euro alvast een beetje tastbaarder.

'Academie Aalst: The Game' kan binnenkort bekeken worden via de website: www.academiebk-aalst.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio