Landelijke Gilden plannen tal van activiteiten

Landelijke Gilde kroont Kampenhout tot Dorp in de Kijker

Landelijke Gilde kroont Kampenhout tot Dorp in de Kijker

Foto: Veerle Van Dessel

Kampenhout - De Landelijke Gilde heeft Kampenhout dit jaar uitgekozen als 'Dorp in de kijker' voor de provincie Vlaams-Brabant. De landelijke gilden van Berg, Buken, Relst en Nederokkerzeel hebben de handen in elkaar geslagen om dit niet onopgemerkt te laten voorbijgaan.

Burgemeester Kris Leaerts (CD&V) stak zijn trots niet onder stoelen of banken: "Kampenhout telt heel wat verenigingen. Ze zijn een echte binding tussen de mensen.  Dankzij Dorp in de Kijker bewijst Kampenhout dat verschillende parochies in een gemeente kunnen samenwerken."

Christian Stivigny, nationaal directeur van de Landelijke Gilde benadrukte de rol die vrijwilligers spelen in het lokale verenigingsleven.  "Ons belangrijkste doel is de mensen van het platteland verenigen.  Vlaanderen telt maar liefst 1200 dorpen, maar mensen kennen elkaar steeds minder.  Daarom moeten we aandacht blijven hebben voor het Vlaamse platteland.  Dat is ook het hoofddoel van Dorp in de Kijker."  De nationaal directeur lichtte ook toe waarom Kampenhout dit jaar verkozen werd als Vlaams-Brabants Dorp in de Kijker: "Verschillende dorpen in Kampenhout hebben de handen in elkaar geslagen en zich samen kandidaat gesteld.  Dat vonden wij een prachtig initiatief."

De landelijke gilden van Berg, Buken, Relst en Nederokkerzeel organiseren het hele jaar allerlei activiteiten waarop iedereen welkom is.  In  maart is er al een dorpswandeling in Buken.  Verder staan er nog een smulfietstocht, een fietszoektocht, een kwis en nalaatfeesten op het programma.

"We willen Kampenhout in de kijker zetten als een groene gemeente in verstedelijkt gebied, waar het nog erg fijn is om te wonen, te werken en te leven. We willen vooral ons dorp tonen," besluit Wim Peeters van de landelijke gilde in Relst. 

Alle info op over Kampenhout als Dorp in de Kijker is te vinden op www.dorpindekijker.be.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio