Aalst kleurt voor het eerst oranje

Aalst kleurt voor het eerst oranje

Foto: *

Aalst - Van 25 tot en met 27 november zal Aalst oranje kleuren, net als grootsteden zoals Parijs en New York. Dit initiatief dat een samenwerking is tussen Soroptimist International Club Aalst en de stad Aalst, kadert in de wereldwijde 'Orange The World' UNiTE campagne van de Verenigde Naties om geweld tegen vrouwen te stoppen.

Wereldwijd wordt een vrouw op drie ooit slachtoffer van geweld, gewoon omdat ze een vrouw is. Vaak is de dader iemand uit de nabije omgeving, wat het probleem nog complexer maakt. Geweld tegen vrouwen is niet alleen cultuurgebonden. Het komt in alle landen en milieus voor en vaak wordt het doodgezwegen of geminimaliseerd.

Orange The World wil dit probleem onder de aandacht brengen en een oproep doen om geweld tegen vrouwen en meisjes te voorkomen en te stoppen. Deze bewustmakingscampagne wordt wereldwijd elk jaar op hetzelfde tijdstip georganiseerd tussen 25 november en 10 december, de internationale dag van de Rechten van de Mens.  Niet alleen worden er gebouwen verlicht, ook veel mensen wereldwijd trekken de straat op, gekleed in oranje, bij wijze van solidariteit met alle slachtoffers van geweld.

De campagne sluit naadloos aan bij een van de belangrijke doelstellingen van Soroptimist International, een NGO voor en door vrouwen die de verbetering van de positie van de vrouw nastreeft.

In Aalst zullen het Stadhuis, De Werf, Odissee en het Toerisme paviljoen op de Hopmarkt oranje verlicht zijn van vrijdag 25 tot en met zondag 27 november. Voor Aalst is dit een primeur.  Zo zet de stad zich op de wereldkaart van de solidariteit en maken ze een vuist tegen het geweld.

Soroptimist

Soroptimist is een internationale serviceclub voor vrouwen. Wereldwijd telt de club 90.000 leden, verdeeld over 124 landen. Hiermee is Soroptimist de grootste vrouwelijke NGO ter wereld. In België zijn er 55 clubs met 1.660 leden. De leden zijn professioneel actieve, hoogopgeleide vrouwen die hun professionele knowhow en netwerk belangeloos ten dienste stellen van lokale en internationale projecten die de verbetering van de positie van de vrouw nastreven. Deze doelstellingen worden gerealiseerd door beter onderwijs aan te bieden en door de ontwikkeling van het leiderschap van vrouwen te stimuleren. Soroptimist is vertegenwoordigd bij UNICEF, UNESCO, de VN, de Raad van Europa en de European Women’s Lobby.

De Aalsterse club bestaat bijna 4 jaar en telt 38 actieve leden. 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio