CVO Pro wordt grootste centrum voor volwassenenonderwijs in de Denderstreek

van links naar rechts: Dhr. Eddy Michotte (Algemeen-directeur Scholengroep Dender), Stany Meskens (directeur CVO Handelsschool Aalst), Marc Lion (directeur CVO Tanera), Marc Cottyn (voorzitter Raad van Bestuur Scholengroep Dender) Foto: *

Aalst - Vanaf 1 september smelten CVO Handelsschool en CVO Tanera samen tot één centrum voor volwassenenonderwijs. Bij een nieuw centrum hoort uiteraard een nieuwe naam. Het grootste centrum van de Denderstreek wordt CVO Pro gedoopt en is goed voor 4500 cursisten en 170 personeelsleden.

Waarom een fusie?

Het Vlaamse onderwijslandschap is in volle evolutie. Ook in het volwassenenonderwijs zijn heel wat veranderingen op til. Zo staan schaalvergrotingen al enige tijd op de agenda van onderwijsminister Hilde Crevits. Een fusie tussen twee Aalsterse centra voor volwassenenonderwijs van het GO! ligt dan ook voor de hand. Een dergelijke fusie levert namelijk heel wat voordelen op.

“Wij hebben deze fusie gedurende een jaar intensief en gecoördineerd voorbereid", zegt Directeur van CVO Handelsschool Stany Meskens. "Wij zullen de huidige cursisten een nog betere dienstverlening kunnen bieden en hopen met ons gevarieerd aanbod ook nieuwe cursisten warm te maken voor een opleiding bij CVO Pro. Voor de personeelsleden verandert er in de praktijk relatief weinig, omwille van het feit dat het aanbod van beide centra volledig complementair is en nergens overlapt.”

CVO Pro

CVO Pro is een sterke naam met een positieve connotatie, die zowel 'gunstig zijn voor' als 'professioneel' betekent. De naam is een reflectie van datgene waarvoor het nieuwe centrum staat. Het eigentijdse en frisse logo verwijst niet enkel naar de letters CVO, maar doet ook denken aan een uil, die symbool staat voor kennis en wijsheid.

De baseline “geef je talent een thuis” is een perfecte aanvulling op het geheel en verwijst naar de persoonlijke aanpak die het centrum zo belangrijk vindt en naar het ruime aanbod aan opleidingen. Het is tevens een oproep aan onze huidige en toekomstige cursisten om bij ons hun talenten volop te ontwikkelen.

Wat biedt CVO Pro?

CVO Pro wordt het grootste centrum in de Denderstreek. De huidige campussen blijven bestaan.

“CVO Tanera en CVO Handelsschool zijn gevestigde waarden in het volwassenenonderwijs in de ruime omgeving van Aalst", zegt Directeur CVO Tanera Marc Lion. "Het aanbod van beide centra blijft behouden. Dat betekent dat de cursist nog steeds terecht kan in ons centrum voor allerhande creatieve, gastronomische en esthetische opleidingen, maar ook kan kiezen voor een taalcursus of een informaticaopleiding. Door het aanbod zo ruim mogelijk te maken, hopen we nog meer Aalstenaars warm te maken om een opleiding bij CVO Pro te volgen.”

Alle praktische informatie en het volledige aanbod van CVO Pro is vanaf 1 juni te raadplegen via www.cvopro.be. Inschrijven voor volgend cursusjaar kan reeds vanaf vandaag op de bestaande en gekende administraties.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio