Aalsterse burgers helpen de overheid onopgeloste moordzaken oplossen

Aalst - Crimibox is een dienst, opgericht door de overheid, om onopgeloste moordzaken op te lossen. Het speciale van deze eenheid is dat ze bestaat uit gewone burgers.

Er wordt een doos opgestuurd door Crimibox. In die doos bevindt zich een volledig politiedossier over een onopgeloste moord. Aan de hand van dit dossier en bijbehorende bewijsstukken moeten ze de dader kunnen ontmaskeren. Dat is het idee achter Crimibox, een concept dat uniek in België en Nederland is.

Het is uiteraard geen echte 'cold case' uit het politiekantoor, het is een spel, maar net zoals de 'escape rooms', razend populair. Het eerste uur na de lancering kwamen er al meer dan 100 bestellingen uit België en Nederland binnen.

“We hebben dit concept ontdekt in Amerika waar het een enorm succes is. Daarom dat we er van overtuigd zijn dat er hier in België en Nederland ook wel een markt voor is.” vertelt Jimmy Cowé uit Aalst. “Onze klanten zijn voornamelijk mensen die fan zijn van escape rooms. Met onze Crimibox kunnen we deze mensen gezellig thuis een soortgelijke ervaring laten beleven.” 

Bestel één van deze onopgeloste zaken en Crimibox bezorgt je een doos via de post. In deze doos zitten allerhande documenten en materiaal, zoals het volledige politiedossier, getuigenverslagen en bewijsstukken. Aan de hand van deze documenten en voorwerpen zou je de dader moeten kunnen ontmaskeren. Je kan dit alleen proberen op te lossen ofwel met vrienden of familie.

De eerste Crimibox wordt momenteel online aangeboden voor 25 euro. Sommige moordzaken bevatten bijvoorbeeld meer bewijsmateriaal en kosten daarom iets meer dan andere. De prijs is dus afhankelijk van moordzaak tot moordzaak. "Vanaf 1 juni kan je bestellen op onze website. De eerste leveringen zullen wel pas plaatsvinden vanaf de eerste week van juli 2017. Op dit ogenblik is er nog maar één onopgeloste moordzaak beschikbaar. De volgende zal je waarschijnlijk vanaf november 2017 kunnen bestellen", aldus Jimmy.

www.crimibox.com

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio