Oefening noodplanning op site Tereos

Aalst - Op dinsdag 26 september organiseert de federale dienst noodplanning van de gouverneur Oost-Vlaanderen samen met Stad Aalst, Tereos, de brandweer, de lokale en federale politie, Defensie, de Civiele Bescherming en de ziekenhuizen ASZ en OLV-Ziekenhuis Aalst een noodplanningsoefening op de site van Tereos. Tijdens de oefening wordt een noodsituatie in scène gezet en komen de hulpdiensten ter plaatse. Er zal heel wat bedrijvigheid op de site zijn die dag. In de directe omgeving kan er tijdelijk verkeershinder zijn.

Een oefenleiding werkt een realistisch scenario uit. Medewerkers van de oefening kennen dit scenario niet op voorhand. Om het realistische karakter van de oefening te ondersteunen, zullen de medewerkers hun taken uitvoeren alsof ze zich in een echte noodsituatie bevinden. Het alarmeren van de hulpdiensten maakt deel uit van de oefening, vandaar dat het startuur niet vooraf gecommuniceerd wordt.

Deze oefening kadert in het noodplanningsbeleid van de stad, Tereos en de hulpdiensten. Noodscenario’s oefenen is de ideale manier om na te gaan of de richtlijnen opgenomen in de nood- en interventieplannen in de praktijk werken. Ook de coördinatie van en samenwerking tussen de verschillende hulpdiensten en externe partners wordt dankzij oefeningen beter op elkaar afgestemd. De stad organiseert daarom jaarlijks een noodplanningsoefening. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio