Jan fietst 470 kilometer voor het goede doel

Jan fietst 470 kilometer voor het goede doel

Jan Van Valckenborgh vooraan met fietsnummer 1094 Foto: *

Aalst - Van 22 tot 25 september nemen meer dan 100 werknemers van Colt Technology Services deel aan een jaarlijkse fietstocht voor het goede doel. Dit jaar fietsen de deelnemers van Barcelona naar Valencia, goed voor 470 km. De Belgische deelnemers zamelen geld in voor Het Balanske in St-Joris-Winge, een vrijetijdscentrum voor personen met een mentale of fysieke handicap. Colt Technology Services verdubbelt het ingezamelde geld op hun beurt. Deze Colt Charity Bike Ride wordt al voor het zesde jaar op rij georganiseerd. Een van de deelnemers is werknemer Jan Van Valckenborgh uit Moorsel.

Jan zamelt geld in voor Het Balanske, een vrijetijdscentrum voor jongeren en volwassenen met een mentale of fysieke handicap. "Elf vaste werknemers en meer dan 300 vrijwilligers helpen er kinderen en volwassenen met een handicap", zegt Jan. "De organisatie bereikt 1200 personen in België. Met beperkte middelen leveren ze prachtig werk en met deze fietstocht kunnen we hun financiële middelen versterken. Elke deelnemer heeft minstens 650 euro verzameld en Colt verdubbelt het bedrag."

Win-Win
Fietsen is een echte passie voor Jan en hij droomde er al lang van om een fietsvakantie in het buitenland te organiseren. Deze charity bike ride kwam dus als geroepen. Zo kan hij zijn droom koppelen aan een goed doel. Een win-win situatie dus. "Ik ben al 20 jaar lid bij wielerclub De Vliegende Spaak in Baardegem en ik ben aangesloten bij zwemclub Aquarius in Lebbeke. Daarnaast probeer ik nog wekelijks 8 km te lopen op zaterdag. Buiten mijn wekelijkse trainingsschema's heb ik nog wat extra fietstrainingen ingelast dus de sportieve uitdaging van de Charity Bike Ride zou geen probleem mogen zijn."
 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio