De prikkelende droombeelden van Mothmeister

Foto: Veronique Van Geit

Aalst - Mothmeister is het non-stop muterend alter ego van twee artistieke soulmates. Met hun bevreemdende, haast surrealistische Post-Mortem Fairy Tales portretteren ze gemaskerde, groteske personages - vergezeld van opgezette dieren uit hun privécollectie.

Net zoals in het Victoriaanse tijdperk overleden, opgebaarde dierbaren gefotografeerd werden als aandenken voor de nabestaanden, worden de dieren hier vereeuwigd in een sprookjeswereld met desolate non-places als decor.

Het onafscheidelijke duo trekt de wereld rond, op zoek naar de meest bijzondere plekken. Elk beeld vertelt dan ook zijn eigen uniek verhaal. En is geïnspireerd door hun intuïtie en passie voor mythes, legendes en taxidermie.
Wat ooit spelenderwijs tot stand kwam, groeide verbazend snel uit tot een wonderlijk universum dat nu wereldwijd geprezen wordt. Het aantal volgers van - de overigens doelbewust anonieme - Mothmeister is daarvan het mooiste bewijs.

Aangetrokken door de schoonheid van een vleugje duisternis, brengt Mothmeister magische droombeelden tot leven. Het zijn taferelen die de verbeelding prikkelen en rechtstreeks met het onderbewustzijn communiceren.

Deze opmerkelijke expo van Mothmeister is nog tot en met 11 november te bekijken in QuARTier A aan het Burgemeestersplein 10 te Aalst en dat elke vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio