'Levensloopstad' haalt in totaal 246.478 euro op

'Levensloopstad' haalt in totaal 246.478 euro op

Dylan Casaer, Bart Beeckman en Karolien Devos Een enthousiaste schepen Casaer neemt de erkenning 'Aalst Levensloopstad' in ontvangst Foto: *

Aalst - Vrijdagavond werd het eindtotaal van Levensloop Aalst bekendgemaakt. Na de bekendmaking van het eindbedrag van het weekend van levensloop is daar nog een flinke schep bovenop gekomen. De tellers klopten af op maar liefst 246.478 euro. Een gigantisch bedrag dat integraal bestemd is voor Stichting tegen Kanker, dat hiermee de strijd naar wetenschappelijk onderzoek tegen kanker financiert.

Dat Aalst en Levensloop een 'match made in heaven' zijn, blijkt uit het parcours dat de organisatie van vrijwilligers op 2 jaar neergezet heeft. Vorig jaar werd Levensloop Aalst door de American Cancer Association gelauwerd met 'Best Rookie Relay for Life' wereldwijd en kwam er ook een internationale delegatie langs tijdens de laatste editie. Dit jaar viel Stad Aalst zelf in de prijzen en werd het door Stichting tegen Kanker uitgeroepen als eerste Belgische 'Levensloopstad'. 

"Een erkenning voor de schitterende samenwerking tussen Stad Aalst en Levensloop Aalst", zegt schepen Dylan Casaer. ”De aalstenaars hebben een groot en sociaal hart. Deze erkenning van Stichting tegen Kanker doet ons deugd en de prijs verdient een mooie plaats in het NAC.”
Vanaf januari starten de voorbereiding voor de derde editie van Levensloop die zal doorgaan op 22 en 23 september 2018.
 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio