Lokale Politie houdt alcohol- en drugactie aan uitgangsbuurt

Aalst - De politie van Aalst organiseerde op 10 december een actie drugs in het verkeer. Tussen middernacht en 8 uur werden de bestuurders - die zich in het verkeer verplaatsen naar aanleiding van een bezoek aan de uitgangsbuurt in het stadscentrum - gecontroleerd.

Vier patrouilles hebben op een 18-tal locaties controles uitgevoerd. In eerste tijd oriënteerden deze controles zich voornamelijk op de uitvalswegen langsheen de 'Wallenring', in tweede tijd op de uitvalswegen langsheen de Ring – N9 en R41.

Resultaten

Aan 160 bestuurders is gevraagd een ademtest af te leggen. Hiervan bleken 16 bestuurders teveel alcoholische dranken en/of verdovende middelen genuttigd te hebben tijdens hun uitstap in het stadscentrum.
Het rijbewijs van zeven onder hen werd onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen, waarvan 4 met betrekking tot alcohol en 3 inzake verdovende middelen. Aan twee bestuurders is een stuurverbod opgelegd van 3 uur en 7 bestuurders hebben een stuurverbod van 6 uur gekregen.

Eén bestuurder heeft ook een proces-verbaal van waarschuwing gekregen inzake het niet meer gelijkend zijn van zijn foto op zijn rijbewijs. 

Eén jonge bestuurder heeft proces-verbaal ontvangen wegens sturen tussen 22 en 6 uur met zijn voorlopig rijbewijs. Deze jeugdige bestuurder zal zich bijkomend moeten verantwoorden voor het sturen onder invloed van alcohol (6 uur stuurverbod) en verdovende middelen (onmiddellijk intrekking voorlopig rijbewijs voor periode van 15 dagen).

Eén bestuurder werd geverbaliseerd voor het niet kunnen vertonen van zowel een geldig verzekeringsdocument, als een geldig keuringsdocument.

Tegen één bestuurder is tot slot bijkomend een gerechtelijk proces-verbaal opgesteld wegens het in het bezit hebben van verdovende middelen. 

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio