VTI-OKAN Aalst wint ‘Grote Voorleesdag’

© *

© *

© *

© *

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Van 20 tot 24 november organiseerden de ouderkoepelverenigingen GO! Ouders, KOOGO en VCOV de Grote Voorleesdag voor ouders op school. Ouders werden uitgenodigd om te komen voorlezen op school.

Veronique Van Geit

Ook VTI-OKAN Aalst deed mee. In de onthaalklassen voor anderstalige nieuwkomers lazen de leden van de ouderraad en de ouders van enkele leerlingen een verhaal voor in de klas.

"We hadden zelfs een voorleespapa, de papa van Kevin en Marina Blanche. De ouders lazen heel begeesterend voor in het Nederlands. Dit maakte de leerlingen heel enthousiast om zelf aan de slag te gaan met de verhalen. We hadden gekozen voor volksverhalen uit verschillende landen. Die waren voor enkele van onze leerlingen heel herkenbaar. Spontaan vertelden leerlingen volksverhalen vanuit hun land. Het was een leuke ervaring voor onze leerlingen en het bevorderde hen om zin te krijgen in het lezen van leesboeken in het Nederlands."

De organisatoren waren zo gecharmeerd door dit initiatief dat VTI-OKAN Aalst in de prijzen viel. De school ontving een mooi boekenpakket om de schoolbibliotheek mee aan te vullen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus