Energiehuis gaat voor Electrische voertuigen.

Aalst - In tijden waar iedereen de mond vol heeft van duurzaamheid en CO2-uitstoot, voert vzw BEA de daad bij het woord en gaat het resoluut voor electrische voertuigen.

"De Raad van Bestuur van vzw BEA gaf zijn akkoord om niet een, maar zelfs drie E-wagens aan te kopen, aldus bevoegd schepen en voorzitter Ann Van de Steen (SD&P).

Vzw BEA won enige tijd terug bovendien een belangrijke klimaatprijs. De Raad van Bestuur wil nu een aanzienlijk deel van deze middelen efficiënt herinvesteren in de aankoop van E-voertuigen.

"Wij organiseerden onlangs een eigen groepsaankoop rond E-wagens en hebben hierop zelf ingetekend", zegt de voorzitter. "Op deze manier konden we onze eigen nieuwe Renault Zoé bestellen. Wij hadden en gesprek met de concessionaris en deze was direct gewonnen voor ons project. De concessionaris werd zelfs bereid gevonden om ons project te sponsoren en bood ons nog twee E-directiewagens Renault Fluence ZE aan. De Raad van Bestuur van vzw BEA ging hier graag op in en besloot dan maar om drie wagens aan te kopen en deze ter beschikking te stellen van de Stad Aalst."

De drie E-wagens zullen in de plaats komen van drie oudere en vervuilende voertuigen die uit de stedelijke vloot zullen geweerd worden.

"We gaan hier letterlijk voor een 'triple-win'" zegt schepen Ann Van de Steen (SD&P). "Eerst en vooral geven we het goede voorbeeld als overheid om Electrisch rijden een kans te geven. Samen met Eandis maken we hiervoor ook werk van de uitbreiding van de laadinfrastructuur op ons grondgebied. Vervolgens bieden we hiermee de kans aan al onze medewerkers om hiervan te proeven en het E-rijden even uit te proberen. Hopelijk kan het ook sommigen onder hen overtuigen om op termijn zelf een E-voertuig aan te schaffen. Tenslotte dringen we hiermee ook de CO2-uitstoot op ons grondgebied terug, hetgeen positief is voor het klimaat.”

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio