Kaasmakerij stelt nieuwe ‘Oilsjterse Ajoinkees’ voor

Aalst - Op vrijdag 9 maart tussen 15 en 20 uur stelt Beverse Kaasmakerij zijn nieuwe ‘Oilsjterse ajoinkees’ voor op Lokaalmarkt Aalst. De kaas is een idee van Danny De Keuleneire van Brouwerij Gemeldorp, waar de kaas wordt afgerijpt. “Ik wilde een speciale kaas voor de stad Aalst maken.”

Oilsjterse ajoinkees’ wordt gemaakt op basis van verse gepasteuriseerde ochtend koeienmelk en bevat een opvallend laag gehalte aan lactose (<0.01%). “De smaak is tegelijk zacht en intens”, zegt Willy De Ville van Beverse Kaasmakerij.

Het idee voor de kaas komt van Danny De Keuleneire van Brouwerij Gemeldorp. In de brouwerij worden verschillende kazen van Beverse Kaasmakerij gerijpt. De Keuleneire is ook verdeler van de kazen van Beverse Kaasmakerij op de boerenmarkt Lokaalmarkt Aalst.

“Stad Aalst is de stad van ajuinen”, zegt De Keuleneire. “Ik ben bovendien zelf verzot op ajuinen. Het is een fantastisch product om mee te werken. Zo zijn de bieren van Brouwerij Gemeldorp glutenvrij dankzij enzymen van ajuinen. Omdat ik elke week op Lokaalmarkt Aalst sta, wilde ik een speciale kaas voor de stad maken.”

De kaas wordt verkocht in handige kaasbollen van +-520g. Eens aangesneden, bewaart de kaas 40 dagen in de koelkast.

Lokaalmarkt Aalst vindt elke vrijdagmiddag tussen 15 en 20 uur plaats in De Gendarmerie in Aalst. Op de overdekte markt verkopen boeren en producenten hun producten rechtstreeks aan de klant. Er is ook een bar en een kinderatelier.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio