Het Groot Dictee der Scholengroep

Aalst - Naar analogie met het ‘Groot Dictee der Nederlandse Taal’ organiseert GO! De Handelsschool Aalst op woensdag 25 april het ‘Groot Dictee der Scholengroep’. De presentatie ligt in de handen van Bert Kruismans, Joke Devynck en Bart Verhulst. Bovendien gaat de winnaar naar huis met een exclusieve Montblanc Rollerball pen ter waarde van 400 euro. Iedereen kan deelnemen, jong en oud, personeelslid of niet.

“Ik speel al lang met de idee om een dictee te organiseren voor alle personeelsleden, “zegt Wouter Braet, leraar Nederlands op de Handelsschool en initiatiefnemer-organisator van het Groot Dictee. “Het lijkt me leuk om de competitie eens aan te gaan met andere leraren, ouders en leerlingen en zo onze schrijfvaardigheid op de rooster te leggen. Dankzij de hulp en ook de financiële steun van de scholengroep, is het me gelukt om de organisatie rond te krijgen.”

Het Groot Dictee zal plaatsvinden in het auditorium van HoGent campus aan de Arbeidsstraat 14 en zal gepresenteerd worden door de onderzoeksjournalist Bart Verhulst, actrice Joke Devynck en cabaretier Bert Kruismans. Er zijn vier leeftijdscategorieën, dus iedereen vanaf 7 jaar kan deelnemen, ook mensen van buiten de scholengroep en van andere scholen zijn welkom.

De prijzenpot is bovendien goed gevuld. In elke categorie gaan de eerste drie geplaatsten met waardebonnen van FNAC of boekenpakketten van Standaard Boekhandel naar huis. De hoofdprijs bij de volwassenen is zelfs een exclusieve Montblanc® Rollerball pen ter waarde van 400 euro. Elke deelnemer maakt kans op een troostprijs die wordt verloot tijdens de receptie na het event.

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht. Je kunt enkel online inschrijven via www.sgrdender.be tot uiterlijk 18 april.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio