Groen wil geveltuin op Tereos

Groen wil geveltuin op Tereos

Foto: *

Aalst - Oppositiepartij Groen heeft het voorstel om op de fabrieksgebouwen van Tereos een grote geveltuin te laten installeren. “Dit zal zorgen voor gezondere lucht in de stad en ook een veel aangenamer uitzicht bieden voor de Aalstenaar“, zegt Groen voorzitter en lijsttrekker Wantens.

“Recente studies hebben aangetoond dat dak en geveltuinen zorgen voor gezondere lucht in de stad”, zegt Groen bestuurslid Ingrid Buys.

Groen wil de hinder die de fabriek meebrengt zo veel mogelijk beperken. We weten ook dat het bedrijf al veel doet, maar het kan nog net iets meer aldus Groenn een grote geveltuin is een van onze voorstellen. 

Ook moeten de geur en geluidshinder waar mogelijk nog meer ingeperkt worden. Het verkeersveilig maken van de omliggende straten is een andere prioriteit voor Groen. De verkeersknooppunten voor fietsers die van Erembodegem en Brusselse steenweg moeten ook dringend aangepakt worden zoals reeds meermaals gevraagd door Groen in de Gemeenteraad.

"Naast verdere maatregelen om de hinder te beperken wil Groen ook duidelijkheid van de directie wat de plannen van Tereos zijn binnen 10 tot 30 jaar. Groen wil hiervoor ook het gesprek aangaan met de directie van Tereos. Opdat de werknemers duidelijkheid hebben over hun toekomst. De stad moet ook een lange termijn plan opmaken van wat er in de toekomst met de site moet gebeuren. Nu zijn er veel ideeën maar helaas is weinig concreet,” besluit Wantens.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio